gallery photo

Αφράτα ταρτάκια λεμονιού διαίτης, με γλυκαντικό stevia

tartakia lemon
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:

250 γρ. μαργαρίνη με λίγα λιπαρά
125 γρ. φυσικό γλυκαντικό “onstevia” *
400 γρ. αλεύρι [farin up]
1 αβγό

Για τη κρέμα λεμόνι

8 κ.σ. κορν φλάουερ
1 φλ. φυσικό γλυκαντικό “onstevia”
2 φλ. νερό
4 κρόκους
1 βανίλια
1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
1/4 φλ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο, το γλυκαντικό stevia και τη βανίλια.

Βάλτε το αβγό και τέλος το αλεύρι.

Οταν γίνει η ζύμη βάλτε την σε μεμβράνη στο ψυγείο για 3 ώρες.

Βάλτε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο, ανοίξτε την με πλάστη και κόψτε δισκάκια για τις φόρμες που θα χρησιμοποιήσετε.

Με πιρούνι τρυπήστε τη ζύμη σε πολλά σημεία για να μην φουσκώσουν στο ψήσιμο.

Ψήστε στους 180 C για 10 λεπτά.

Σε κατσαρόλα ανακατέψτε 8 κ. σ. κορν φλάουερ με 1 φλ. γλυκαντικό stevia.

Βράστε 2 φλ. νερό και βάλτε τα μέσα ανακατεύοντας πολύ καλά.

Βάλτε στην φωτιά και βράστε για 5 λεπτά.

Χτυπήστε 4 κρόκους με 1 βανίλια, ανακατέψτε τους με λίγη απο την ζεστή κρέμα και αδειάστε μέσα στο κορν φλάουερ.

Σιγοβράστε για 5 λεπτά ακόμα. Κατεβάστε την κρέμα από την φωτιά , ρίξτε 1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι και 1/4 φλ. χυμό λεμονιού.

Γεμίστε τις τάρτες και αφήστε για λίγες ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρετε.

Το stevia είναι ένα επιτραπέζιο γλυκαντικό χαμηλών θερμίδων με βάση γλυκοζίτες στεβιόλης από το φυτό στέβια. Ένα γλυκαντικό σε αναλογία 1:1 με τη κοινή ζάχαρη για να απολαμβάνετε τα γλυκά σας και ροφήματά σας, χωρίς να αλλοιώνεται καθόλου η γεύση τους και χωρίς τύψεις για τις θερμίδες …

ΠΗΓΗ: sintayes.gr

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

seven + 8 =