gallery photo

Γλυκά ψωμάκια με γέμιση σοκολάτα

psomakia_1
Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τη ζύμη
½ κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
200 γραμμάρια γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
¼ κούπα γάλα
¼ κούπα βούτυρο λιωμένο
2 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για γέμιση
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
4 κουταλιές του γλυκού βούτυρο λιωμένο
4 κουταλιές του γλυκού σοκολάτα τρίματα
1 κούπα ζάχαρη καστανήζ
4 κουταλιές του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού κανέλλα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Ρίχνουμε τα υλικά της γέμισης σε μπολ και τα αναδεύουμε καλά με το κουτάλι ή πιρούνι.

Τοποθετούμε σε άλλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα, το αλάτι και ανακατεύομε με κουτάλι.

Ανακατεύουμε 4 κουταλιές του γλυκού βούτυρο με το γάλα και το γιαούρτι και τα προσθέτουμε στο αλεύρι με κουτάλι.

Αναδιπλώνουμε το μείγμα (δεν το δουλεύουμε πολύ). Μόλις μαζευτεί σε μπάλα το βγάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και το δουλεύουμε λίγα λεπτά πασπαλίζοντας λίγο αλεύρι αν κολλάει στα χέρια.

Για τη συναρμολόγηση γέμισης – ζύμης
Με τα χέρια πατάμε την ζύμη να πλατύνει. Με χοντρό πλάστη ανοίγουμε σε μακρόστενο χοντρό φύλλο.

Αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με το μείγμα της γέμισης αφήνοντας κενό 2 δάχτυλα γύρω – γύρω.

Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και κόβουμε σε 8 κομμάτια χοντρά.

Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.

Τα αλείφουμε με το βούτυρο.

Τα ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου να ροδίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με άνω και κάτω αντιστάσεις.

Και για να γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρον όταν ετοιμαστούν τα ψωμάκια ρίχνετε από πάνω σιρόπι πραλίνα καραμέλα.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

three × 5 =