gallery photo

ΓΛΥΚΟ ΚΛΑΜΠ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ με κουβερτούρα, μήλα και πορτοκάλι

10253855_9186842
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΑΜΠ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

– 1 πακέτο ψωμί σταρένιο ΨΙΧΑ ΤΟΣΤ
– 250 γρ. κουβερτούρα 72% κακάο
– 180 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
– 1 πακέτο βούτυρο soft για άλειμα
– 200 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΜΗΛΑ

– 2 μήλα
– λάδι για τηγάνισμα
– καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΑΜΠ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη ζεσταίνουμε ελαφρά για να μαλακώσει.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε μέσα στη σοκολάτα.

Ομογενοποιούμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.

Αλείφουμε με βούτυρο τις φέτες του ψωμιού και τις ψήνουμε στην τοστιέρα.

Αφήνουμε να κρυώσουν.

Πλένουμε τα μήλα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τη τοποθετούμε στη φωτιά.

Αφήνουμε να κάψει στους 170οC και μέσα σε αυτό τηγανίζουμε τα μήλα έως ότου ροδίσουν.

Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.

Αλείφουμε μία φέτα με τη γκανάζ.

Σκεπάζουμε με μία δεύτερη φέτα την οποία αλείφουμε μαρμελάδα.

Βάζουμε και μία τρίτη φέτα.

Κόβουμε το ψωμί διαγώνια και σερβίρουμε με τα τηγανιτά μήλα.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

5 × 5 =