gallery photo

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ

gluko-tou-koutaliou-damaskino

Υλικά

1 1/2 ποτήρι νερό
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1 κιλό δαμάσκηνα, όχι πολύ ώριμα
3/4 κιλού ζάχαρη

Εκτέλεση

Στο νεροχύτη της κουζίνας πλένουμε τα δαμάσκηνα και βγάζουμε τα κουκούτσια τους προσεκτικά με ένα λεπτό μαχαιράκι.

Τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά με το νερό και τη ζάχαρη για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Στο τέλος, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού. Δεν ανακατεύουμε για να μη λιώσουν τα δαμάσκηνα και τοποθετούμε το μείγμα σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε στο ψυγείο.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!
  • facebook
  • twitter