gallery photo

ΔΡΟΣΕΡΗ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΕ 15΄

chocolate-layer-pudding
Υλικά συνταγής

300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
100 ml φρέσκο γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive ή άλλα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή [σαντιγί] και τη τη βάζουμε στο ψυγείο.

Τεμαχίζουμε σε μικρά κομματάκια τη κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε καλά το γάλα, περιχύνουμε με αυτό τη θρυμματισμένη σοκολάτα και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε για να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά για να κρυώσει η σοκολάτα.

Βγάζουμε την κρέμα / σαντιγί από το ψυγείο και λίγη – λίγη τη ρίχνουμε στη σοκολάτα ανακατεύοντας απαλά μέχρι να γίνει το μείγμα απαλό και ομοιόχρωμο.

Θρυμματίζουμε [όχι σε σκόνη] τη ποσότητα των μπισκότων που θέλουμε στο multi.* Σε μεγάλο μπολ ή σε ποτήρια, για ατομικές μερίδες, ρίχνετε σε στρώσεις μπισκότα και κρέμα σοκολάτας. Τελειώνετε με τελική στρώση τη σοκολάτα [προαιρετικά με κορνέ για καλύτερο διακοσμητικό σχέδιο] και πασπαλίζετε με λίγο ακόμη μπισκότο. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο να παγώσει.

* Τη ποσότητα του μπισκότου θα την υπολογίσετε ανάλογα με τη ποσότητα των ποτηριών ή το μέγεθος του μπολ που θέλετε να γεμίσετε καθώς επίσης και αν προτιμάτε περισσότερη σοκολάτα στο ποτήρι σας.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

seventeen − 6 =

  • facebook
  • twitter