gallery photo

ΕΥΚΟΛΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ

44536346436
ΥΛΙΚΑ

250 γρ μπισκότα τύπου πτι μπερ
4 κ.σ. κακάο
1 βανίλια
170 γρ ζαχαρούχο γάλα
125 γρ βούτυρο
2 κ.σ. σιρόπι από γλυκό κουταλιού ή λικέρ
1 κ.σ ινδοκάρυδο (προεραιτικό)
τρούφα κ ινδοκάρυδο για επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάμε τα 250 γρ πτιμπερ στο multi,ανακατεύουμε με το κακάο και ρίχνουμε και τη βανίλια.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο (εάν θέλουμε καραμελένια γεύση το βράζουμε, όπως είναι με την κονσέρβα για 2,5-3 ώρες) προσθέτουμε το βούτυρο και το σιρόπι από γλυκό του κουταλιού ή απλό λικέρ,και το ινδοκάρυδο(προαιρετικά)

Ανακατεύω μαζί με τα στερεά και πλάθω μικρά μπαλάκια.Τα ακουμπάω σε λαδόκολλα.

Μόλις τελειώσει το μείγμα παίρνουμε ένα μπολ με τρούφα της επιλογής μου και ένα με ινδοκάρυδο. Πλάθουμε ελαφρά στο χέρι ένα μπαλάκι για να “πετάξει” το βούτυρο και να κολλήσει πιο εύκολα η τρούφα/ινδοκάρυδο. Γυρίζω το μπαλάκι μέσα στο μπολ. Μόλις τελειώσω τα αφήνουμε πάλι στη λαδόκολλα,στο ψυγείο για 3 ώρες.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

4 × 5 =

  • facebook
  • twitter