gallery photo

Εύκολο fudge σοκολάτας

fudge-sokolatas
Τι χρειαζόμαστε:

400 γρ κουβερτούρα
150 γρ. βούτυρο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (περίπου 400 γρ)
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 σφηνάκι ποτό (ρούμι, λικέρ, κονιάκ, δυνατό καφέ κ.λ.π.) ή σιρόπι (π.χ. καραμέλας) (προαιρετικά)

Πώς το κάνουμε:

Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά (στο 2-3 από 9 διαβαθμίσεις) ή σε μπαιν μαρί την κουβερτούρα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να ομογενοποιηθούν.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το ποτό ή σιρόπι που επιλέξαμε.

Στρώνουμε την διαφανή μεμβράνη σε ένα μικρό ορθογώνιο ταψάκι ή πυρέξ (περίπου 30 Χ 20 εκ.) με τρόπο, ώστε να υπάρχει περιθώριο γύρω από τις πλευρές, ώστε να μπορέσουμε να το σηκώσουμε, αφού παγώσει το μείγμα που θα βάλουμε πάνω.

Το μείγμα θα πρέπει να έχει πάχος το πολύ 1 εκ.

Απλώνουμε το μείγμα μας πάνω στη μεμβράνη, το ισιώνουμε και το αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει εκτός ψυγείου.

Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο, να σταθεροποιηθεί, ώστε να κόβεται.

Καλύτερα να το αφήσουμε για μια νύχτα.

Με τη βοήθεια της μεμβράνης που εξέχει, σηκώνουμε το παγωμένο μείγμα και το ακουμπάμε σε ίσια επιφάνεια, π.χ. στον πάγκο της κουζίνας.

Κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια με ένα μαχαίρι, που κόβει καλά.

Αν θέλουμε τυλίγουμε κάθε κομμάτι σαν καραμέλα με κομμάτια διαφανούς ζελατίνας.

Το αποτέλεσμα στη γεύση είναι σαν μιας μαλακής, μαστιχωτής καραμέλας σοκολάτας.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

sixteen + seven =