gallery photo

Ζελέ σοκολάτας

ζελέ-σοκολάτας1Υλικά:

200 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 50% – 55% κακάο
500 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
40 γρ. ζάχαρη
14 γρ. φύλλα ζελατίνης (ή 7 φύλλα ζελατίνης των 2 γραμμαρίων)

Εκτέλεση:

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ.

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν.

Εντωμεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το γάλα να ζεσταθεί πολύ καλά.

Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά λίγο πριν βράσει το γάλα, στίβουμε με τα χέρια μας τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε μέσα στο καυτό γάλα.

Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να λιώσουν και να διαλυθούν τα φύλλα ζελατίνης.

Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα για κέικ, σκεπάζουμε με διάφανη μεβράνη και το αφήνουμε λίγη ώρα έξω για να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει αρκετά το βάζουμε στο ψυγείο 4 ώρες για να πήξει.

Εάν η φόρμα μας δεν είναι σιλικόνης, για να ξεφορμάρουμε βυθίζουμε τη φόρμα κατά τα 2/3 σε ένα ταψί με καυτό νερό, για ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν την αναποδογυρίσουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

nineteen + seven =