gallery photo

Ζελέ σοκολάτα-μπανάνα

glyko-zele-590-3
Υλικά (για 6-8 άτομα):

4 μεγάλες ώριμες μπανάνες
100 γρ. λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 0-2% λιπαρά
70 ml φρέσκο γάλα, 1,5% λιπαρά
1 κουταλάκι ζελατίνη σκόνη
1 κουταλιά μέλι (προαιρετικά)
Για τη διακόσμηση: 1 μπανάνα κομμένη σε λεπτές ροδέλες και λίγο μέλι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το γάλα και διαλύετε σ” αυτό την ζελατίνη, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει. Καθαρίζετε τις μπανάνες, τις κόβετε σε χοντρές ροδέλες και τις χτυπάτε στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν αλοιφή.

Προσθέτετε στο μπλέντερ τη λιωμένη (αλλά όχι καυτή) κουβερτούρα και τα χτυπάτε όλα μαζί για μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια προσθέτετε το γιαούρτι, το γάλα με την ζελατίνη, και το μέλι (αν θέλετε). Τα χτυπάτε όλα μαζί για 4-5 δευτερόλεπτα.

Αδειάζετε το μίγμα σε μια μικρή φόρμα, αφού πρώτα την έχετε αλείψει με λίγο λάδι. Τοποθετείτε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνετε το γλυκό να «σφίξει» για περίπου 4-5 ώρες.

Όταν πρόκειται να το ξεφορμάρετε, βυθίζετε τη βάση της φόρμας σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα, προσέχοντας να μη βραχεί το γλυκό.

Τέλος, αναποδογυρίζετε προσεκτικά σε μια πιατέλα, περιχύνετε με μέλι και στολίζετε με τις φετούλες μπανάνας.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

4 × three =