gallery photo

Κέικ διαίτης με σταγόνες σοκολάτας και καρύδια με γλυκαντικό stevia

browni-tarifi-resimli
Υλικά συνταγής

1-2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλ. τσαγιού κακάο
1 κ.γ. baking soda
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλ. τσαγιού μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά
2/3 φλ. τσαγιού φυσικό γλυκαντικό stevia
1 κ.γ. βανίλια
2 αβγά
1-1/3 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ή βάζετε λαδόχαρτο, και το στρώνετε καλά, ένα ταψί διαστάσεων 20X 30 εκ. και το αφήνετε στην άκρη.

Ανακατεύετε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι. Με το μίξερ χειρός χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα τη μαργαρίνη με το φυσικό γλυκαντικό stevia και τη βανίλια, μέχρι να ενσωματωθεί καλά και να αφρατέψει.

Προσθέστε τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα.

Σταδιακά προσθέστε και το μείγμα με το αλεύρι και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Χαμηλώνετε στο ελάχιστο τη ταχύτητα του μίξερ, προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και τα καρύδια και τα χτυπάμε μόνο για 30-60 δευτερόλεπτα να ενσωματωθούν.

Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 25-30′ περίπου.

Το βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.

Το stevia είναι ένα επιτραπέζιο γλυκαντικό χαμηλών θερμίδων με βάση γλυκοζίτες στεβιόλης από το φυτό στέβια. Ένα γλυκαντικό σε αναλογία 1:1 με τη κοινή ζάχαρη για να απολαμβάνετε τα γλυκά σας και ροφήματά σας, χωρίς να αλλοιώνεται καθόλου η γεύση τους και χωρίς τύψεις για τις θερμίδες …

ΠΗΓΗ: sintayes.gr

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

one × 4 =