gallery photo

Καριόκες διαίτης με ελάχιστες θερμίδες με γλυκαντικό stevia

kariokes diet
Υλικά συνταγής

Υλικά για 45 κομμάτια:

125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα [1 σοκολάτα] κομμένη σε μικρά κομματάκια
300 γρ. θρυμματισμένα καρύδια
250 γρ. φυσικό γλυκαντικό stevia
250 ml νερό
85 γρ. μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά
1-2 κ.σ. κονιάκ
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
450 γρ. μπισκότα Pettit beurre ολικής άλεσης ή digestive χωρίς ζάχαρη
900 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το γλυκαντικό stevia και αφήνουμε το να σιγοβράσει για λίγα λεπτά.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.

Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα μπισκότα, τα καρύδια και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι να ενσωματωθούν.

Παίρνουμε μια λαδόκολα ή αλουμινόχαρο βάζουμε το 1/3 του μείγματος και κάνουμε ένα σφιχτό «μπαστουνάκι» ρολό.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα σχηματίζοντας 3 κυλίνδρους.

Τους βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν πολύ καλά.

Όταν κρυώσουν πολύ καλά λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Βγάζουμε ένα-ένα τα ρολά από το ψυγείο, και τα κόβουμε σε φέτες.

Βουτάμε κάθε φέτα στη σοκολάτα κουβερτούρα και τοποθετούμε τα σε ένα ταψί ή σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο μέχρι να πήξει η σοκολάτα.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν και τα 3 μπαστουνάκια.

Διατηρούνται στο ψυγείο.

Το stevia είναι ένα επιτραπέζιο γλυκαντικό χαμηλών θερμίδων με βάση γλυκοζίτες στεβιόλης από το φυτό στέβια. Ένα γλυκαντικό σε αναλογία 1:1 με τη κοινή ζάχαρη για να απολαμβάνετε τα γλυκά σας και ροφήματά σας, χωρίς να αλλοιώνεται καθόλου η γεύση τους και χωρίς τύψεις για τις θερμίδες …

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

four × two =