gallery photo

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Chocolate-Walnut-Cake-6
Υλικά Συνταγής

Για τη καρυδόπιτα:

400 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
200 γρ. βούτυρο
170 γρ. ζάχαρη
7 αυγά [χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια]
180 γρ. τριμμένη φρυγανιά σε σκόνη
4 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1 κ.γ. κοφτό γαρύφαλλο σε σκόνη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
75 ml κονιάκ

Για το σιρόπι:

2 φλ. τσαγιού νερό
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/4 φλ. τσαγιού κονιάκ
1 καψουλίτσα βανίλιας
1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι

Για το γλάσο σοκολάτας: *

250 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. σκόνη κακάο

Εκτέλεση Συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί 30 εκ. περίπου.

Για τη καρυδόπιτα:

Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο για 4′ περίπου μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Προσθέστε τους κρόκους, έναν έναν σταδιακά συνεχίζοντας το χτύπημα.

Ρίχνετε το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπήστε για 10 δευτερόλεπτα.

Αφήστε το μείγμα στην άκρη.

Σε μεγάλο μπολ προσθέτετε όλα τα υλικά σε σκόνη [φρυγανιά, κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, μπέϊκιν πάουντερ] και ανακατεύετε καλά.

Τέλος θρυμματίζετε και το καρύδι στο multi, χονδροκομμένο, χωρίς να γίνει το προσθέτετε και αυτό στο μπολ και ανακατεύετε.

Προσθέτετε το μείγμα στο μίξερ [στο μείγμα βουτύρου] σταδιακά συνεχίζοντας τα χτύπημα για 1-2 λ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Καθαρίζετε το μίξερ και το γάντζο ώστε να είναι απολύτως καθαρά και στεγνά, και χτυπάτε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε πηχτή μαρέγκα.

Με μια σπάτουλα προσθέτετε σταδιακά τη μαρέγκα στο μείγμα ανακατεύοντας πολύ απαλά, με κυκλικές κινήσει από κάτω προς τα επάνω,το μείγμα με σπάτουλα ή μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί.

Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ [Κάντε το πείραμα με την οδοντογλυφίδα ή το ξυλάκι από σουβλάκι για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί].

Βγάζετε τη καρυδόπιτα από το φούρνο και την αφήνετε μέσα στο ταψί στην άκρη να κρυώσει καλά.

Για το σιρόπι:

Προσθέστε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράστε τα για 4 λ από το σημείο κοχλασμού.

Με μια μεγάλη κουτάλα σιροπιάζετε σιγά σιγά [κουταλιά κουταλιά] με το καυτό σιρόπι τη κρύα πλέον καρυδόπιτα.

Αφήνετε στην άκρη τη καρυδόπιτα να απορροφήσει καλά το σιρόπι και να κρυώσει.

Για το γλάσο σοκολάτας:

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ανακατεύψτε μέχρι να λιώσει.

Κοσκινίστε τη ζάχαρη με το κακάο μέσα στη κατσαρόλα με το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να συνδιαστούν τα υλικά.

Κατεβάστε το από τη φωτιά για αφήνετε 5-8 λεπτά να μισοκρυώσει και περιχύνετε τη καρυδόπιτα.

Σερβίρετε με παγωτό βανίλια και απολαύστε τη.

*Εναλλακτικά αντί για γλάσο σοκολάτας μπορείτε να κάνετε γκανάς σοκολάτας , ως εξής: Zεσταίνετε 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης και μόλις κάψει προσθέτετε και 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες ή ψιλοκομμένη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά και γίνει μια ομοιογενής σοκολατένια κρέμα. Αφήστε τη στην άκρη 10-15 λ να μισοκρυώσει και περιχύστε τη καρυδόπιτα.

ΠΗΓΗ: mygreekdish.com / sintayes.gr

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

6 − two =

  • facebook
  • twitter