gallery photo

ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

keikmous
Υλικά συνταγής

Για το κέικ/βάση:

1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
200 γρ. λιωμένο βούτυρο
1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο

Για τη Μους σοκολάτας:

300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2 αυγά [χωριστά ασπράδια και κρόκοι]
3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί
Σοκολάτα σε τρίμμα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε και στρώνετε με λαδόκολα [που θα προεξέχει από το ταψάκι], ένα ταψί 18 Χ 28 εκ.

Για το κέϊκ/βάση: Χτυπάτε καλά σε μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη σκόνη κακάο και το βάζετε στο ταψί. Ψήνετε για 20-25 λεπτά, το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Για τη μους σοκολάτας:
Λιώνετε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζετε από το μπεν μαρί και μόλις μισοκρυώσει προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και χτυπάτε δυνατά με αυγογδάρτη για να ενσωματωθούν πλήρως.

Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και προσθέτετε συνεχίζοντας το χτύπημα το μείγμα σοκολάτας να ενσωματωθεί.

Χτυπάτε σε πηχτή μαρέγκα τα ασπράδια αυγών και τα προσθέτετε στο μείγμα σοκολατένιας σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Μόλις ενσωματωθεί πλήρως, στρώνετε τη μους πάνω στο κρύο κέϊκ στο ταψί και την ισιώνετε με μια μαρίζ. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνετε για 5-6 ώρες να παγώσει. Το ξεφορμάρετε το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε με σαντιγί και φλούδες σοκολάτας.

ΠΗΓΗ: Super Food Ideas – March 2011 , Page 59 , Recipe by Kim Coverdale , Photography by Ben Dearnley / sintayes.gr

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

2 × 2 =

  • facebook
  • twitter