gallery photo

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΚΡΕΜΑΣ

keik
Υλικά

Για το κέικ

3/4 φλιτζανιού σκόνη κακάο
1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
225 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
12 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 αυγά
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι ξινόγαλα ή φρέσκο γάλα

Για την επικάλυψη

225 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
4 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση

Για το κέικ

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε τα 225 γραμμάρια κουβερτούρα σοκολάτα με το βούτυρο.

Λιώνουμε το μείγμα σε φούρνο μικροκυμάτων σε ισχύ 50% για περίπου 2 λεπτά, ή μέχρι σοκολάτα να λιώσει.

Ανακατέψτε καλά μέχρι το βούτυρο και σοκολάτα λιώσει και γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Ενώ η σοκολάτα και το βούτυρο λιώνει στο φούρνο μικροκυμάτων, βουτυρώνετε ένα ταψί τετράγωνο.

Σε ένα άλλο μέτριο μπολ, κοσκινίστε μαζί τα ξηρά συστατικά: αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και σκόνη κακάο.

Σε ένα άλλο ξεχωριστό μπολ, χρησιμοποιήστε ένα σύρμα και ανακατεύετε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα αυγά.

Προσθέστε στο μείγμα αυγού το γάλα αναδεύοντας συνέχεια.

Στο μείγμα αυγών προσθέστε το μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας πολύ καλά.

Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να είναι λείο.

Ρίξτε στο βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ βγαίνει καθαρός.

Ενώ το κέικ είναι το ψήσιμο, προετοιμάζει την επικάλυψη.

Για την επικάλυψη

Τοποθετήστε το βούτυρο στο μπολ του μίξερ σας.

Ανακατεύουμε το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να είναι ελαφρύ και αφράτο.

Ανακατέψτε το αλάτι και τη βανίλια.

Προσθέστε την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη ένα φλιτζάνι κάθε φορά, μέχρι να απορροφήσει το μείγμα της ζάχαρης κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά ανάμεσα σε κάθε φλιτζάνι.

Προσθέστε μία κουταλιά μια κάθε φορά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Εάν έχετε προσθέσει πάρα πολύ γάλα, προσθέστε λίγο περισσότερη άχνη ζάχαρη.

Εάν έχετε προσθέσει πάρα πολλή ζάχαρη άχνη, προσθέστε λίγο περισσότερο γάλα.

Όταν το κέικ είναι έτοιμο, αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον μία ώρα.

Τότε απλώστε την επικάλυψη για το κέικ με μια σπάτουλα.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!