gallery photo

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ IRISH CREAM

IRISH
Υλικά

Για το κέικ

150 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, κομμένο
100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, που τεμαχίζεται
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
100 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
50 γραμμάρια ολλανδικό κακάο σε σκόνη, που κοσκινίζεται
180 ml irish cream
170 γραμμάρια αλεύρι
1,5 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

Για τη Ganache με irish cream

200 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
100 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
100 ml Irish Cream
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά της σούπας / 15 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

Για το κέικ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 ° C. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο, σοκολάτα, ζάχαρη, κακάο σε σκόνη και την Irish cream. Όταν η σοκολάτα και το βούτυρο λιώσει, χτυπήστε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Αφαιρέστε από την εστία και αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε ένα φύλλο λαδόκολλας σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 21 εκατοστών. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι, αφήνουμε στην άκρη. Προσθέστε τα αυγά στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρά. Στη συνέχεια ρίχνετε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Απλώστε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά με αντιστάσεις ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέικ.

Οι κορυφές του κέικ θα είναι λίγοραγισμένες, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό.
Αφαιρέστε από το φούρνο και βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει για 10 λεπτά.

Για τη Ganache με Irish Cream

Τοποθετήστε την τεμαχισμένη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι σιγοβράζετε την κρέμα γάλακτος, Irish Cream και το αλάτι. Μετά αφού η κρέμα βράσει αφαιρείτε από την εστία και την ρίχνετε πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Αφήνετε να κάτσει για 1 λεπτό και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατεύετε για να γυαλίσει.

Αφήστε τη ganache σε θερμοκρασία δωματίου για λίγη ώρα μέχρι να αποκτήσει μια παχιά υφή. Στη συνέχεια ρίξτε τη ganache πάνω από το κέικ και απλώστε τη ομοιόμορφα με ένα μαχαιράκι.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!