gallery photo

Κερασόπιτα με λίγες θερμίδες, με γλυκαντικό stevia

kerasopita diet
Υλικά συνταγής

600 γρ. κεράσια τραγανά
140 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
180 γρ. γάλα πλήρες
50 γρ. μαργαρίνη με λίγα λιπαρά
3 αβγά
120 γρ. φυσικό γλυκαντικό stevia
1/2 κ.γ. σκόνη κανέλας
1 κ.σ. βούτυρο [για βουτύρωμα]

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε τα κεράσια και βγάζετε τα κουκούτσια .

Τα βάζετε σε μπολ, τα πασπαλίζετε με δύο κ.σ. από το φυσικό γλυκαντικό stevia, ανακατεύετε και τα αφήνετε να σταθούν 1 ώρα περίπου.

Στη μισή ώρα αναμονής προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Με το μίξερ χειρός χτυπάτε τα αβγά και το υπόλοιπο γλυκαντικό stevia και προσθέτετε λίγο-λίγο το γάλα και το αλεύρι χτυπώντας μέχρι να γίνει μείγμα ομοιογενές.

Σε ένα ταψάκι 22-24 εκ. περίπου στρώνετε καλά ένα λαδόχαρτο και βουτυρώνετε.

Τοποθετείτε ομοιόμορφα τα κεράσια στη βάση και ρίχνετε από πάνω το μείγμα της ζύμης.

Ψήνετε για 35′-40′. Βγάζετε από το φούρνο και όταν μισοκρυώσει το βγάζετε αναποδογυριστά από το ταψάκι, βγάζετε το λαδόχαρτο, το κόβετε σε κομμάτια και το απολαμβάνετε.

Το stevia είναι ένα επιτραπέζιο γλυκαντικό χαμηλών θερμίδων με βάση γλυκοζίτες στεβιόλης από το φυτό στέβια. Ένα γλυκαντικό σε αναλογία 1:1 με τη κοινή ζάχαρη για να απολαμβάνετε τα γλυκά σας και ροφήματά σας, χωρίς να αλλοιώνεται καθόλου η γεύση τους και χωρίς τύψεις για τις θερμίδες …

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

five − 2 =