gallery photo

Κομπόστα μήλου με μους σοκολάτας

mous-sokolata-mila
Τι θα χρειαστούμε (για 8 μερίδες)

4 μεγάλα και σφιχτά μήλα
50 γρ. ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
Για τη μους σοκολάτας
475 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
30 γρ. μέλι της αρεσκείας μας
100 γρ. κουβερτούρα, κατά προτίμηση 70% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

Τι θα κάνουμε

Για τα μήλα: Καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε το κάθε ένα σε 8 κομμάτια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και την κανέλα και προσθέτουμε νερό ίσα-ίσα να τα σκεπάσει. Τα βράζουμε έως ότου μαλακώσουν κάπως, με προσοχή όμως να μη διαλυθούν. Αφήνουμε να κρυώσουν, γεμίζουμε 8 μπολ ή ποτήρια μέχρι τη μέση και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Για τη μους σοκολάτας: Είναι προτιμότερο να φτιάξουμε τη μους από την προηγουμένη. Ζεσταίνουμε τα 175 γρ. από τη μετρημένη κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι, μέχρι η θερμοκρασία του μείγματος να φτάσει στους 90° C. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, κατεβάζουμε από τη φωτιά λίγο πριν η κρέμα βράσει και φουσκώσει. Ρίχνουμε την καυτή κρέμα πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (300 γρ.), ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον ή -προτιμότερο- για όλο το βράδυ. Βγάζουμε από το ψυγείο, τη χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα (ή με το μίξερ χειρός) μέχρι να γίνει σαν σαντιγί. Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με τη μους και καλύπτουμε την κομπόστα μήλου.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

five × one =