gallery photo

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΧΑΛΒΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

kormos-me-xalva
Υλικά Συνταγής

350 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
1 κ.σ. μέλι
120 γρ. ταχίνι
2 κ.σ. κακάο
400 γρ. χαλβά βανίλια, σε κομματάκια [κρατάτε λίγο στην άκρη]
150 σταφίδα ξανθή ή μαύρη [κρατάτε λίγη στην άκρη]
150 αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα [κρατάτε λίγα στην άκρη]

Εκτέλεση Συνταγής

Λιώνετε σε μπολ τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Σε μεγάλο μπολ και ανακατεύετε τη λιωμένη σοκολάτα, με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο. Όταν κρυώσει το μείγμα, προσθέτετε τα αμύγδαλα, τις σταφίδες και τα κομματάκια του χαλβά και ανακατεύετε.

Τοποθετείτε χαρτί ψησίματος ή μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.

Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μείγμα από αμύγδαλα, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

3 + eight =

  • facebook
  • twitter