gallery photo

Κουλουράκια με βρώμη & σταγόνες σοκολάτας γαρνιρισμένο με νουτέλα

897867546
Υλικά συνταγής

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.γ. βανίλια
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. κανέλα
1 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
2 φλ. τσαγιού νιφάδες βρώμης
220 γρ. Νουτέλα
πολύχρωμη τρούφα σοκολάτας για γαρνίρισμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και τοποθετούμε λαδόκολα στα δύο ταψιά του φούρνου.

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός, το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενσωματωθούν.

Προσθέτουμε σταδιακά, το αλεύρι κοσκινισμένο και τη κανέλα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.

Αφήνουμε το μίξερ, προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.

Παίρνουμε μια κ.σ. μείγμα, πλάθουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε επάνω στα ταψιά με τη λαδόκολλα αφήνοντας διάστημα μεταξύ τους.

Τα ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 12′-15′, μέχρι να κάνουν ένα “χρυσό” χρώμα, εναλλάσσοντας τα ταψιά [το επάνω κάτω και αντιθέτως] στα 10 λεπτά του ψησίματος.

Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο τα αφήνουμε 5′ στο ταψί να “σταθούν” και μετά τα τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσουν.

Για να σερβίρουμε, βάζουμε πάνω σε κάθε μπισκότο 1 κ.σ. νουτέλα και πασπαλίζουμε από πάνω σοκολατένια πολύχρωμη τρούφα.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

4 × 2 =