gallery photo

Μάφινς σοκολάτας

08 GLYKA B:Layout 2
Υλικά:

3 φλιτζ. αλεύρι
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 ½ φλιτζ. ζάχαρη
1 ½ φλιτζ. Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζ. δάκρυα σοκολάτας κουβερτούρας
6 αβγά
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
αλεύρι, για τα φορμάκια
1 φλιτζ. Βιτάμ για τα φορμάκια
Carte d’Οr Σιρόπι Σοκολάτα

Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και κοσκίνισε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Τώρα μπορούμε να περάσουμε στο μίξερ: χτύπα το Βιτάμ και, μόλις αφρατέψει, πρόσθεσε τη ζάχαρη (σιγά-σιγά) και συνέχισε να τα χτυπάς αλύπητα, μέχρι να ασπρίσουν.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα και ρίξε σιγά-σιγά το μείγμα με το αλεύρι – όπως βλέπεις δεν είναι συνταγή για βιαστικούς.

Μόλις απορροφηθεί το αλεύρι, πρόσθεσε τη σοκολάτα και τα δάκρυα σοκολάτας ανακατεύοντας, ώστε να αναμειχθούν.

Άλειψε τώρα τα φορμάκια με το Bιτάμ, αλεύρωσέ τα και τίναξέ τα από το περιττό αλεύρι.

Γέμισε τα ¾ από κάθε φορμάκι με το μείγμα και ψήσε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.

Μετά βγάλε τα μάφινς από το φούρνο, άφησέ τα να κρυώσουν λίγο, πριν τα ξεφορμάρεις, και σέρβιρέ τα γαρνίροντάς τα με σιρόπι σοκολάτα!

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

nineteen − sixteen =