gallery photo

Μάφιν με κακάο και πορτοκάλι

light3
Υλικά:

1½ φλιτζ. αλεύρι ολικής άλεσης
3 κ.σούπας κακάο
1½ κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
3/4 φλιτζ. τσαγιού natreen υποκατάστατο ζάχαρης
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φλιτζ. χυμό πορτοκάλι
1 κ.γλυκού σόδα
1 κ.σούπας ξίδι
1/5 φλιτζ. Σουσαμέλαιο

Εκτέλεση:

Βάζετε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια σε ένα μπολ. Προσθέτετε τη natreen και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι. Ρίχνετε το ξύσμα, το σουσαμέλαιο και το ξίδι. Τέλος διαλύετε τη σόδα στο χυμό και τη ρίχνετε στο μείγμα.

Με κουτάλι ανακατεύετε πολύ καλά. Λαδώνετε ελαφρά με πινέλο 6 ατομικά φορμάκια για μάφιν. Ισομοιράζετε το μείγμα. Τοποθετείτε σε λαμαρίνα τα μάφιν και τα ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160οC για 25′, μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσουν ελαφρά στην επιφάνεια. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και τα ξεφορμάρετε.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

four × one =