gallery photo

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΕΜΟΝΙ

marmelada-lemoni
Υλικά

2 κιλά ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
2 κιλά λεμόνια

Εκτέλεση

Πλένουμε τα λεμόνια και ξύνουμε την εξωτερική φλούδα με ψιλό τρίφτη. Στύβουμε να φύγει ο χυμός και την ψίχα την περνάμε από από τό ψιλό μέρος για να πολτοποιηθεί.

Αφήνουμε τον πολτό για μία ώρα σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το νερό και βράζουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά και κατόπιν τη μετριάζουμε. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε τη μαρμελάδα μας σε γυάλινα δοχεία.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!