gallery photo

Μπισκότα με σοκολάτα και πορτοκάλι

μπισκότα
Υλικά

100γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
1 κουβερτούρα 200γρ.
150γρ. αλεύρι
125γρ. βούτυρο μαλακωμένο
100γρ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.

Μέσα σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και το αυγό.

Ψιλοκόψτε την κουβερτούρα και ανακατέψτε με το ξύσμα πορτοκαλιού και τα καρύδια.

Ενώστε τα 2 μίγματα και πλάστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30’ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί και δημιουργήστε τα μπισκότα σας, 30γρ. το κάθε μπισκότο.

Ψήστε για 12 λεπτά. Τα μπισκότα θα είναι μαλακά από μέσα αλλά τραγανά από έξω.

Αφήστε να κρυώσουν σε μια σχάρα πριν σερβίρετε.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

13 + nine =

  • facebook
  • twitter