gallery photo

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

bougatsa (2)
Υλικά Συνταγής

4 φύλλα κρούστας
200 γρ. βούτυρο αγελάδος
3 αυγά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
1 βανίλια
κανέλα και άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση Συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο χωρίς να κάψει.

Σε ένα μικρό βουτυρωμένο ταψάκι στρώνουμε τα φύλλα πατσαβουριαστά και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Βάζουμε το ταψί στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε τα φύλλα για 10′, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά με έναν αυγογδάρτη ή μίξερ χειρός.

Περιχύνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω στα φύλλα και ψήνουμε για 20′, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει.

Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και μπόλικη κανέλα και απολαμβάνουμε τη μπουγάτσα μας ζεστή μόλις βγει από το φούρνο.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!