gallery photo

Νηστίσιμη τούρτα σοκολάτα και πορτοκάλι

5566655
Μια συνταγή για τους λάτρεις των γλυκών που νηστεύουν.

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τη βάση

160 γραμμάρια φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
100 γραμμάρια αμύγδαλο σε σκόνη
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γραμμάρια ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

Για τη γέμιση

400 γραμμάρια ταχίνι
50 γραμμάρια μέλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
400 γραμμάρια κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
400 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

Για το σερβίρισμα

σκόνη κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για τη βάση

Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας με το σύρμα. Με αυτό το μείγμα βγαίνουν περίπου 5 δίσκοι διαμέτρου 20 εκ. και πάχους 0,5 εκ.

Ψήνουμε το μείγμα της βάσης στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 12 λεπτά.

Για τη γέμιση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκαλιού και το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αναμειγνύουμε πολύ καλά ανακατεύοντας και προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Για τη συναρμολόγηση γέμισης – βάσης

Σε ένα τσέρκι 20 εκ. τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο, απλώνουμε μία δόση κρέμας και καλύπτουμε με το δεύτερο δίσκο.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τους υπόλοιπους δίσκους και την υπόλοιπη κρέμα.

Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε με όση κρέμα έχει απομείνει την οποία απλώνουμε και περιφερειακά. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Πασπαλίζουμε την τούρτα με κακάο και γαρνίρουμε με ζαχαρωμένα λουλούδια.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

six + 17 =