gallery photo

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτα πορτοκάλι

nistisimo-keik-sokolata-portokali
Τι χρειαζόμαστε:

1 φλ. καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο
2 φλ. νερό (ελαφρώς χλιαρό)
3 φλ. αλεύρι φαρινάπ (κοσκινισμένο)
5 κ.σ. κακάο (κοσκινισμένο)
1 ½ φλ. ζάχαρη
1 κ.γ. σόδα
1 κ.σ. ξύδι
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
χυμό από μισό πορτοκάλι

Για το γλάσο (προαιρετικά):

1 φλ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. ελαιόλαδο
6 κ.σ. νερό

Πώς το κάνουμε:

1) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.

2) Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό και ανακατέυουμε τη ζάχαρη εώς ότου διαλυθεί.

3) Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, ξύδι, χυμό πορτοκάλι και ανακατέυουμε.

4) Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σόδα, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.

5) Τέλος βάζουμε το κακάο και το αλεύρι και ανακατέυουμε καλά και το μείγμα μας είναι έτοιμο.

6) Λαδώνουμε πολύ καλά μια φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 C για 50 λεπτά ή εώς ότου βγει καθαρό το μαχαίρι μας.

Το μείγμα βγαίνει αρκετά ρευστό γιατί έτσι πρέπει, θα φουσκώσει και θα γίνει αφράτο και πολύ μαλακό.

Ακόμη και αν παραλείψουμε το γλάσο είναι πραγματικά ένα υπέροχο σοκολατένιο κέικ με άρωμα πορτοκάλι.

Είναι ένα κέικ που γίνεται και χωρίς μίξερ.

Καλή επιτυχία!

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

five × two =