gallery photo

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ

loukoumia

Υλικά

Σπρέι λαδιού ή ηλιέλαιο
860 γραμμάρια (4 φλιτζάνια) ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας σκόνη ζελατίνης
130 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) καλαμποκάλευρο
1 κούπα αμύγδαλα χοντροκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο
2 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο
4 – 5 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής σας
300 γραμμάρια (2 φλιτζάνια) άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ψεκάστε με λάδι ένα τετράγωνο ταψί 20 εκατοστών και καλύπτετε με ένα φύλλο λαδόκολλας..

Βήμα 2

Τοποθετήστε τη ζάχαρη και 500 ml (2 φλιτζάνια) του νερού σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα και βράζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Τοποθετήστε ένα θερμόμετρο μέσα στη κατσαρόλα. Δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Ζεσταίνετε χωρίς ανακάτεμα για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι το θερμόμετρο ζάχαρης φθάνει 125 ° C. Ανακατέψτε με το χυμό λεμονιού και αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 3

Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε τη ζελατίνη με το κορν φλάουρ και το κρεμόριο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτετε το νερό και ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι ρο μείγμα αρχίζει να πήζει. \Στη συνέχεια ρίχνετε το υπόλοιπο νερό και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για 3-5 λεπτά ή μέχρι το μείγμα και να πήξει καλά.

Βήμα 4

Στη συνέχεια χύστε το σιρόπι ζάχαρης στο μείγμα κορν φλάουρ, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Βήμα 5

Μειώστε τη θερμοκρασία σε χαμηλό. Τοποθετήστε το θερμόμετρο στην κατσαρόλα. Σιγοβράζετε ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει το μείγμα στον πάτο της κατσαρόλας για 1 ώρα ή μέχρις ότου το μείγμα είναι ελαφρύ χρυσό και το θερμόμετρο φτάνει τους 110 ° C.

Προσθέστε το ανθόνερο και μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί εντελώς. Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί.

Βήμα 6

Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Βήμα 7

Αφαιρούμε το μείγμα από το ταψί και το πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη. Κόβουμε το μείγμα σε λωρίδες με ένα μαχαίρι (αφού το βουτήξτε πρώτα στην άχνη ζάχαρη) ή οδοντικό νήμα.

Στη συνέχεια πασπαλίζουμε τα λουκούμια με την άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!