gallery photo

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ

profiterol
ΥΛΙΚΑ

Για 1 μπολ ή 8 ποτήρια
15-20 σου

Για τη σάλτσα σοκολάτας:

1,2 lt γάλα
50 γρ. κακάο σε σκόνη
120 γρ. αλεύρι
400 γρ. ζάχαρη

Για τη σαντιγί:

500 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για τα σου:

250 γρ. νερό
125 γρ. βούτυρο Lurpak
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αβγά
¼ κ.γ. αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα σοκολάτας:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα, ανακατεύουμε και τα βράζουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα σοκολάτας.

Για τη σαντιγί:

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να γίνουν σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο.

Για τα σου:

Βράζουμε το νερό με το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το αλάτι. Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε, εκτός φωτιάς, ένα – ένα τα αβγά, ανακατεύουμε, και αφήνουμε τη ζύμη 10-15 λεπτά να ξεκουραστεί. Με σακούλα ζαχαροπλαστικής φτιάχνουμε μικρά στρογγυλά σου, σε μέγεθος καρυδιού. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά.

Βάζουμε σε ένα μπολ τη σάλτσα σοκολάτας. Γεμίζουμε τα σου με τη σαντιγί και τα τοποθετούμε πάνω στη σάλτσα σοκολάτας. Απλώνουμε εναλλάξ τη σάλτσα σοκολάτας και τα σου. Γαρνίρουμε με σαντιγί.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

twelve − five =

  • facebook
  • twitter