gallery photo

Σοκολατένια Κόλαση

solokolatenia_kolasi_386_108851
Υλικά:

Ζύμη με προζύμι
½ φλιτζάνι βούτυρο για επάλειψη
Για τη γκανάς:
600 γρ. κρέμα γάλακτος
500 γρ. κουβερτούρα
60 γρ. βούτυρο
2 κ. σ. μέλι
1 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ

Άλειψε με βούτυρο τον πάτο και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας, στρώσε μέσα τη ζύμη φροντίζοντας να καλυφθούν και τα τοιχώματα, και κόψε τα κομμάτια που προεξέχουν.

Αν θέλεις να γίνει η τάρτα σαν σοκολατένια πίτσα, χρησιμοποίησε ζύμη με προζύμι.

Αν πάλι θέλεις να γίνει πιο τραγανή, προτίμησε τη σφολιάτα.

Τρύπησε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια της ζύμης, γέμισε τον πάτο της με φασόλια ή άλλα όσπρια, που δεν θα την αφήσουν να φουσκώσει, και ψήσ’ τη στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Μην αφήσεις το χρόνο αυτό ανεκμετάλλευτο: ετοίμασε την γκανάς σοκολάτας!

Ζέστανε δηλαδή σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και, μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, κατέβασέ τη από τη φωτιά και ανακάτεψέ την καλά με την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια, το βούτυρο, το μέλι και το κονιάκ.

Βγάλε την τάρτα από το φούρνο, αφαίρεσε τα φασόλια (αλλιώς το αποτέλεσμα θα είναι κάπως περίεργο για γλυκό) και ξεφόρμαρέ τη.

Μετά γέμισε την τάρτα με την γκανάς, αφού κρυώσει λίγο, βάλ’ τη στο ψυγείο να πήξει, και ετοιμάσου για την πιο δροσερή και νόστιμη σοκολατένια κόλαση που υπάρχει!

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

thirteen − 8 =