gallery photo

Σοκολατένια τρουφάκια διαίτης

86765443
Υλικά

340 γρ. σοκολάτα γάλακτος
115 γρ. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
115 γρ. γιαούρτι Τotal 2%
40 γρ. natreen υποκατάστατο ζάχαρης
1/2 τχ. φρέσκια βανίλια
200 γρ. κακάο σε σκόνη
200 γρ. μαύρη κουβερτούρα

Λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν-μαρί και ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και τη natreen ανακατεύοντας να ενσωματωθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα σταδιακά στη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος, ανακατεύοντας με μαρίζ και δημιουργώντας μια μάζα ελαστική και γυαλιστερή.

Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι Total 2% και ανακατεύουμε με μαρίζ να ομογενοποιηθεί.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 15′-20′ περίπου για να σταθεροποιηθεί το μείγμα.

Μόλις σταθεροποιηθεί, πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια και τα αφήνουμε και πάλι στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν.

Εν τω μεταξύ λιώνουμε την κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν-μαρί (εάν διαθέτουμε θερμόμετρο, η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι στους 29-31°C).

Αφού έχουν σταθεροποιηθεί τα τρουφάκια, τα επικαλύπτουμε με τη σοκολάτα υγείας και τα περνάμε στο κακάο που έχουμε στρώσει σε ένα ταψί.

ΠΗΓΗ: sintayes.gr

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

twenty − seven =