gallery photo

Σοκολατένιος κορμός διαίτης με μπισκότα και καρύδια με γλυκαντικό stevia

Salame-deit
Υλικά συνταγής

50 γρ. σκόνη κακάο
70 γρ. φυσικό γλυκαντικό stevia
300 γρ. Φυτική Μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά
300 γρ. Μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
80 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
4 κ.σ. κονιάκ
1/3 φλ. τσαγιού χονδροκομένα καρύδια [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

Θρυμματίζετε στο multi τα μισά μπισκότα σε σκόνη και τα υπόλοιπα τα κόβετε σε μικρά κομμάτια με το χέρι.

Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός τη μαργαρίνη, με το κακάο και το φυσικό γλυκαντικό stevia μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέτετε στο μίξερ τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα, τη καρυδόψιχα και το κονιάκ και χτυπήστε για 3′ περίπου μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αφήνετε το μίξερ χειρός, προσθέτετε στο μείγμα τα υπόλοιπα χονδροκομένα μπισκότα και καρύδια [προαιρετικά] και ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ.

Απλώνετε το μείγμα σε ένα κομμάτι λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και σχηματίζετε ένα μακρόστενο ρολό και το τυλίγετε καλά σαν καραμέλα.

Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο και όταν παγώσει το κόβετε σε φέτες και το απολαμβάνετε.

Προαιρετικά κάνετε δύο μικρά μπαστουνάκια αντί για ένα μεγάλο.

Το stevia είναι ένα επιτραπέζιο γλυκαντικό χαμηλών θερμίδων με βάση γλυκοζίτες στεβιόλης από το φυτό στέβια. Ένα γλυκαντικό σε αναλογία 1:1 με τη κοινή ζάχαρη για να απολαμβάνετε τα γλυκά σας και ροφήματά σας, χωρίς να αλλοιώνεται καθόλου η γεύση τους και χωρίς τύψεις για τις θερμίδες …

ΠΗΓΗ: sintayes.gr

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

four × two =