gallery photo

Σοκολατένιο κέικ με μπανάνα

DSC_0070
Τι χρειαζόμαστε :

2 φλ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 φλ. κακάο
1 1/2 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ αλάτι
1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
8 κ.γ. βούτυρο/μαργαρίνη (θερμοκρασία δωματίου)
3/4 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. μαλακή καστανή ζάχαρη
2 αυγά
2 μπανάνες (γινωμένες, λιωμένες σε πουρέ)
3/4 φλ. ξινόγαλα
100 γρ σοκολάτα (ψιλοκομμένη ή σταγόνες)

Πως φτιάχνουμε το κέικ μας :

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 β.

Βουτυρώνουμε την φόρμα μας και την τοποθετούμε σε ένα ταψί που το έχουμε καλύψει με δύο φύλλα λαδόκολλας που θα προστατέψουν την κάτω μεριά απο το υπερβολικό ψήσιμο.

Σε ενα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και τη σόδα.

Στο μπωλ του μίξερ μας χτυπάμε το βούτυρο για περίπου 1 λεπτό να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τα δύο είδη ζάχαρης και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε τα αυγά, ενα τη φορά, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο για να βάλουμε το δεύτερο.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες μπανάνες. Ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα στερεά μας υλικά σε τρείς δόσεις. Ρίχνουμε την κάθε δόση μόλις ομογενοποιηθεί η προηγούμενη.

Προσθέτουμε το ξινόγαλα, ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.

Μεταφέρουμε το μίγμα μας στη βουτυρωμένη φόρμα.

Ψήνουμε για 30 λεπτά.

Σκεπάζουμε χαλαρά τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 40-45 λεπτά. (Κανουμε το τεστ του μαχαιριού για να δουμε αν έχουμε σωστό ψήσιμο, αφου κάθε φούρνος διαφέρει).

Αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει σε σχάρα, τουλάχιστον 20 λεπτά πριν το ξεφορμάρουμε.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

eight + 17 =