gallery photo

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ

πειρασμος
Υλικά Συνταγής
Για το brownies:

310 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
170 γρ. βούτυρο
4 αυγά
300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι

Για γαρνίρισμα:

200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης [35% λιπαρά]
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 σοκολάτα κουβερτούρα σε φλύδες στο τρίφη
παγωτό σοκολάτας
σιρόπι σοκολάτας [προαιρετικά]

Εκτέλεση Συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο και βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με κακάο ή ζάχαρη άχνη ένα τετράγωνο ταψάκι 20 Χ 20 εκ. περίπου.

Για το brownies:
Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια κουβερτούρας μαζί με το βούτυρο.

Τη κατεβάζετε καιτην αφήνετε στην άκρη για 4-5′ να κρυώνει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μη κάνει κρούστα.

Εν τω μεταξύ χτυπάτε σε μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Προσθέτετε και τη λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας με μια κουτάλα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Προσθέτετε το αλάτι, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλεύρι σταδιακά ανακατεύοντας διαρκώς με τη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Απλώνετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ.

Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε να σταθεί για 10 λ και μετά το ξεφορμάρετε σε πιατέλα.

Για το γαρνίρισμα: Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη [αυξομειώστε τη ποσότητα της ζάχαρης σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας] σε πηχτή σαντιγί.

Κόβετε το brownies σε κομμάτια, γαρνίρετε με τη σαντιγί [με κορνέ], πασπαλίζετε με φλύδα κουβερτούρας, τριμμένη με το χονδρό μέρος του τρίφτη, προσθέτετε ένα σκουπ σοκολάτας και περιχύνετε [προαιρετικά] με σιρόπι σοκολάτας.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!