gallery photo

Σοκολατόπιτα νηστίσιμη με δαμάσκηνα ή σταφίδες

IMG_5255
Υλικά:

1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι ανθρακικό νερό ( σόδα)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλιές κακάο
1 φακελάκι μπέκιν
1 βανίλια
4 κουταλιές μαρμελάδα δαμάσκηνο
4-5 δαμάσκηνα ξερά ψιλοκομμένα ή σταφίδες
1 χούφτα καρύδια χοντροκομμένα

Για το γλάσο:

60 γρ. κουβερτούρα
1 κουταλιά νερό
1 κ.γλ. βιτάμ

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Ανακατεύουμε το λάδι, τη ζάχαρη και τη σόδα, προσθέτουμε τα καρύδια με τα δαμάσκηνα και τη μαρμελάδα.

Κοσκινίζουμε στο υγρό μείγμα το αλεύρι, το μπέκιν, το κακάο και τη βανίλια.

Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός να ενωθούν τα υλικά.

Λαδώνουμε ένα ταψί 20 χ 25 πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι ή κακάο και βάζουμε το μείγμα, ψήνουμε 1 ώρα

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο καυτό το περνάμε με ένα πινέλο 1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας μας ( εγώ έβαλα ρόδι) με ένα κουταλάκι μαρμελάδα δαμάσκηνο αραιωμένο.

Λιώνουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων σε ένα φλιτζάνι με 1 κουταλιά νερό και 1 κουταλάκι μαργαρίνη.

Περνάμε το γλάσο με ένα κουταλάκι ή αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Καλή όρεξη!!!

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

six − one =