gallery photo

Σορμπέ ροδάκινο διαίτης με γλυκαντικό stevia

Peach-sorbet
Υλικά συνταγής

6 μέτρια ώριμα ροδάκινα
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι νερού φυσικό γλυκαντικό “onstevia” *
χυμό 1 λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τα ροδάκινα από τις φλούδες και τα κουκούτσια τους [κρατάτε δύο κουκούτσια].

Τα βάζετε στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να λιώσουν και να γίνουν πουρές.

Βράζετε σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία, το νερό με τη ζάχαρη και δύο κουκούτσια από τα ροδάκινα.

Αφήνετε να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά το σιρόπι.

Κατεβάζετε από τη φωτιά, πετάτε τα κουκούτσια και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει το προσθέτετε στο μπλέντερ με το πουρέ του ροδάκινου, προσθέτετε και το χυμό λεμονιού και το χτυπάτε για 2′ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μεταφέρετε το σορμπέ σε μεταλικό μπολ και το βάζετε στη κατάψυξη να παγώσει.

Ανά 30′ το βγάζετε και το ανακατεύετε καλά. Θα επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 3 φορές.

Μετά απολαύστε το παγωμένο σορμπέ σας γαρνίροντας με φρέσκα ροδάκινα.

Το stevia είναι ένα επιτραπέζιο γλυκαντικό χαμηλών θερμίδων με βάση γλυκοζίτες στεβιόλης από το φυτό στέβια. Ένα γλυκαντικό σε αναλογία 1:1 με τη κοινή ζάχαρη για να απολαμβάνετε τα γλυκά σας και ροφήματά σας, χωρίς να αλλοιώνεται καθόλου η γεύση τους και χωρίς τύψεις για τις θερμίδες …

ΠΗΓΗ: sintayes.gr

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

eleven + 2 =