gallery photo

ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΕΚΑΚΙΑ KINDER

90942936873325352
Υλικά Συνταγής
Για το κέϊκ σοκολάτας:

5 αβγά
115 γρ. ζάχαρη άχνη
110 γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο
1-1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για τη κρέμα βανίλιας:

100 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
250 γραμμάρια μασκαρπόνε
1 κ.σ. κοφτή ζελατίνη + νερό να διαλυθεί [βλέπε οδηγίες συσκευασίας]
60 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. βανίλια
2 κ.γ. μέλι

Για τη Ganache σοκολάτας:

100 γρ. σοκολάτα
40 γρ. βούτυρο
20 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση Συνταγής

Για το κέικ σοκολάτας:Χωρίζετε τα ασπράδια και τα χτυπάτε με μια πρέζα αλάτι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε και τους κρόκους, χαμηλώνετε στο ελάχιστο τη ταχύτητα και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγα δευτερόλεπτα απλά να ενσωματωθεί. Αφήνετε το μίξερ προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά [αλεύρι, ζάχαρη, μπέικιν και κακάο] και ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν.

Τοποθετείτε το μείγμα σε ταψάκι 24 εκ. περίπου και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Μόλις κρυώσει το κόβετε οριζόντια στη μέση.

Για τη κρέμα βανίλιας: Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί, προσθέστε και τη ζάχαρη και χτυπάτε για λιγότερο από 1΄ακόμη απλά να ενσωματωθεί. Προσθέτετε και όλα τα άλλα υλικά και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Βάζετε στο ταψάκι που ψήσατε το κέϊκ σοκολάτας, το ένα κομμάτι κέικ προσθέτετε τη μους βανίλιας, τη σκεπάζετε με το δεύτερο κομμάτι κέικ και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει.

Για τη Ganache σοκολάτας: Λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μπεν μαρί και μόλις κρυώσει λίγο περιχύνετε το γλυκό. Βάζετε στο ψυγείο και μόλις κρυώσει το κόβετε κομματάκια και σερβίρετε.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

2 × five =

  • facebook
  • twitter