gallery photo

Τάρτα με μους σοκολάτας

tarta_mous_sokolatas
Τάρτα με μους σοκολάτας με γεύση που θυμίζει Γαλλία!!

Υλικά (Άτομα 6)

Για τη βάση:

150 γρ. αλεύρι
60 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
1 κρόκος αυγού
2 κ. σούπας ζάχαρη
1 κ. γλυκού κανέλα
1/2 κ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα της τάρτας

Για τη μους σοκολάτας:

300 γραμμ. κουβερτούρα
600 ml κρέμα γάλακτος
4 κ. σούπας κακάο
50 γραμμ. κουβερτούρα σε σταγόνες
1 σφηνάκι λικέρ με γεύση καφέ ή metaxa

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμασία βάσης:

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέτουμε το βούτυρο.

Τρίβουμε το αλεύρι με το βούτυρο με τα χέρια μέχρι να γίνει ψίχουλα.

Προσθέτουμε τον κρόκο και ελάχιστο κρύο νερό μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια.

Τυλίγουμε τη με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε για μισή ώρα.

Ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο με διάμετρο 26 εκ. περίπου και απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες με διάμετρο 22 εκ.

Τρυπάμε σε διάφορα σημεία και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 22-27 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πριν βάλουμε τη μους σοκολάτας.

Για τη μους σοκολάτας:

Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και λιώνουμε σε μπεν μαρί.

Ανακατεύουμε το κακάο με μισό φλιτζάνι ζεστό νερό, ρίχνουμε το μείγμα στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε στο μείγμα της κουβερτούρας, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.

Προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και αδειάζουμε τη μους στο ταψί με την ψημένη βάση.

Αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο για 1 ώρα πριν τη σερβίρουμε.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

11 − ten =