gallery photo

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΒΙΕΝΝΗΣ

soktourt
Υλικά

Για την τούρτα
4 κουταλιές της σούπας κακάο
60 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 γραμμάρια ζάχαρη
6 αυγά
125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια

Για την επικάλυψη
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
1 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
125 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Υλικά για μια τούρτα 24 εκατοστών.

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.

Ρίχνουμε το κακάο, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε το φούρνο, ώστε να προθερμανθεί.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ με διάμετρο 24 εκατοστά και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 35 λεπτά.

Πριν αρχίσουμε να το κόβουμε, πρέπει να κρυώσει ελαφρά.

Το κόβουμε οριζόντια σε 2 φέτες.

Απλώνουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο στη μία φέτα και σκεπάζουμε με την άλλη φέτα.

Για να φτιάξουμε την επικάλυψη, βάζουμε την κουβερτούρα με τη γλυκόζη και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα ρυθμίζοντας την ένταση της φωτιάς στο χαμηλό.

Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για λίγη ώρα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα σοκολάτας.
Ανακατεύουμε.

Στο τέλος, περιχύνουμε την τούρτα με το μείγμα.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

two + thirteen =

  • facebook
  • twitter