gallery photo

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

tourta-sok

Υλικά Συνταγής
Για το κέϊκ / παντεσπάνι: *

6 μέτρια αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 φλ. τσαγιού κακάο σκόνη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1/4 φλ. τσαγιού γάλα
200 γρ. φουντούκια ανάλατα, ψημένα, χοντροκομμένα

Για τη “γκανάς” σοκολάτας γάλακτος:

400 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Για τη “γκανάς” σοκολάτας κουβερτούρας:

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Για τα ζαχαρωμένα ροδοπέταλα:

ροδοπέταλα από 6 τριαντάφυλλα μικρής τριανταφυλλιάς
1 ασπράδι αυγού, ελαφρώς χτυπημένο
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση Συνταγής

Προθερμένετε το φούρνο στους 180 ° C και βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψάκι 24 εκ.

Για το κέϊκ/παντεσπάνι: Βάζετε σε μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε στο μίξερ, σε υψηλή ταχύτητα για 8-10 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε σταδιακά, κοσκινισμένα, το αλεύρι, το κακάο,το κορν φλάουερ και το γάλα και ανακατεύετε με κουτάλα ή μαρίζ, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λ. Βγάλτε το από το φούρνο και αναποδογυρίστε το σε σχάρα για να κρυώσει.

Για τη γκανάς σοκολάτας γάλακτος & κουβερτούρας: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα γάλακτος με τη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε έξω ή στο ψυγείο για να κρυώσει και σφίξει ελαφρώς [όχι να παγώσει]. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τη σοκολάτα κουβερτούρα.

Για τα ζαχαρωμένα ροδοπέταλα: Χτυπάτε το ασπράδι του αυγού σε μπολάκι. Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα δίσκο. Με ένα μικρό πινέλο, “βουρτσίζετε” τα ροδοπέταλα με το ασπράδι καλά και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη. Τα αφήνετε στην άκρη να στεγνώσουν μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.

Για τη συναρμολόγιση: Με ένα κοφτερό πριονωτό μαχαίρι, κόβετε οριζοντίως το κέϊκ/ παντεσπάνι σε 4 φέτες. Τοποθετείστε σε πιατέλα το κάτω γύρο, τη βάση. Την αλείφετε με το 1/3 της γκανάς σοκολάτας γάλακτος και πασπαλίζετε από πάνω το 1/3 των φουντουκιών. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές τελειώνοντας με την επάνω πλευρά του κέϊκ. Αλείψτε τη τούρτα με τη γκανάς σοκολάτας κουβερτούρας και γαρνίρετε με τα ζαχαρωμένα ροδοπέταλα.

* Προαιρετικά, για πιο πλούσια γεύση μπορείτε να “βουρτσίσετε” τις φέτες του παντεσπανιού, με σιρόπι με τη βοήθεια ενός πινέλου. Σε αυτή τη περίπτωση βράστε για 4 λεπτά, 1 ποτήρι νερό, 1 ποτήρι ζάχαρη και λίγη βανίλια.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!