gallery photo

Τούρτα με λευκή σοκολάτα και γιαούρτι

lefki-sokolata-me-giaourti
Υλικά
Για τη βάση

200 γρ. μπισκότα Digestive
100 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο

Για την κρέμα

5 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
280 γρ. γιαούρτι σακούλας (σε θερμοκρασία δωματίου)
350 γρ. σοκολάτα λευκή
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)

Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

μπισκότα χοντροκοκομμένα
ζάχαρη άχνη

Βάση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα.

Ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο.

Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια ή με μία μαρίζ τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν βρεγμένο χώμα.

Στρώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή μία φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4 εκ. και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε στο φούρνο για 10 – 12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα:

Μαλακώνουμε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό. Έπειτα την στύβουμε ελαφρώς με τα χέρια και τη βάζουμε να λιώσει σε ένα φλιτζανάκι ζεστό νερό, ανακατεύοντας καλά.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Την αποσύρουμε και την ανακατεύουμε καλά ώστε να χλιαρύνει. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε έπειτα τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε ξανά.

Τέλος προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύουμε απαλά, κατά προτίμηση με μαρίζ, για να ενσωματωθεί η κρέμα χωρίς να χάσει τον όγκο της.

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και το στρώνουμε με μία σπάτουλα. Aφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον και ξεφορμάρουμε με ένα μαχαίρι.

Αν θέλουμε, πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με χονδροκομμένα μπισκότα και ζάχαρη άχνη.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

nineteen − 19 =