gallery photo

Υγιεινό Μπράουνις (Brownies) με πορτοκάλι και σοκολάτα

Υγιεινό Μπράουνις
Υλικά για μία δόση:
1 φλ. λάδι (50% ελαιόλαδο – 50% ηλιέλαιο),
2-3 φλ. natreen υποκατάστατο ζάχαρης,
2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης,
1,5 κ.γλ. baking powder,
2 (λεπτόφλουδα και ζουμερά) πορτοκάλια,
1 + ½ φλ. γάλα,
½ φλ. κακάο (προτιμώ το Vanhouten είναι άγλυκο και δυνατό),
125 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια

Τρόπος παρασκευής:

Πρώτα καθαρίζω τα πορτοκάλια από τα κουκούτσια κι από το κεντρικό άσπρο μέρος τους, κρατώντας την φλούδα τους.

Ετοιμάζω τα πορτοκάλια.

Μετά τ” αλέθω ολόκληρα στο μπλέντερ να γίνουν πουρές και τέλος τα κρατάω στην άκρη για αργότερα.

Κάνω τα ολόκληρα πορτοκάλια πουρέ.

Στην συνέχεια χτυπάω την natreen υποκατάστατο ζάχαρης με το λάδι, προσθέτω το αλεύρι με το baking powder, τον πουρέ πορτοκαλιού και το 1 ποτήρι γάλα. (Σε περίπτωση που βάλω κανονικό αλεύρι θα χρειαστώ λιγότερο γάλα καθώς το κανονικό δεν είναι το ίδιο απορροφητικό με το αλεύρι ολικής άλεσης.)

Το λάδι κι η natreen υποκατάστατο ζάχαρης στον κάδο του μπλέντερ.

Ρίχνω και τα άλλα υλικά.

Σε ένα βουτυρωμένο κι αλευρωμένο pyrex ρίχνω το μεγαλύτερο μέρος την ζύμης κι αφήνω στον κάδο του μίξερ το 1/3 αυτής. Προσθέτω το κακάο και το άλλο ½ ποτήρι γάλα στο μείγμα του κάδου και χτυπάω για λίγο μέχρι να δέσουν τα υλικά. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, το ρίχνω κι αυτό στο pyrex πάνω από την πρώτη στρώση.

Στο τέλος πασπαλίζω την ζύμη με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.

Έτοιμο το μπράουνις (brownies) για τον φούρνο.

Ψήνω στην αντίσταση στους 175°C για 40’ (με άλλα λόγια θα πρέπει η οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή) κι αφού κρυώσει το διατηρώ στο ψυγείο καθώς τα μπράουνις (brownies) είναι σχετικά υγρά εσωτερικά.

Έτοιμο το υγιεινό μπράουνις (brownies) με πορτοκάλι και σοκολάτα είναι έτοιμο.

ΠΗΓΗ: dailycious.gr

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

2 × four =