gallery photo

ΦΡΑΟΥΛΑΔΑ

fraoulada

Υλικά

350γρ. φράουλες
500γρ. ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό

Για το σερβίρισμα

παγωμένο νερό (απλό ή ανθρακούχο)
παγάκια
φυλλαράκια δυόσμου
φετούλες λάιμ ή λεμονιού
μερικές φετούλες φράουλας

Διαδικασία

Πλένετε καλά και πολτοποιείτε στο multi τις φράουλες με τη ζάχαρη σε δύο δόσεις.

Ρίχνετε τον πολτό σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό.

Αρχικά βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει την πρώτη βράση και μετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι και να γίνει πηχτούτσικο.

Με τη βοήθεια χωνιού το μεταφέρετε σε γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρείτε στο ψυγείο.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, βάζετε λίγη φραουλάδα στα ποτήρια, προσθέτετε παγάκια, φυλλαράκια δυόσμου, φετούλες λάιμ ή λεμονιού, 2-3 φετούλες φράουλας και παγωμένο νερό να απογεμίσει το ποτήρι και σερβίρετε με καλαμάκι.

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!
  • facebook
  • twitter