gallery photo

ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΠΡΑΛΙΝΑΣ

psomakia-mprios-gemisi-pralina
ΥΛΙΚΑ

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 1 κιλό
Νωπή μαγιά ΓΙΩΤΗΣ 70 γρ
Γάλα 700 ml
Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού
Ζάχαρη 200 γρ
Αυγό 2 τεμ μόνο τους κρόκους
Πραλίνα σοκολάτα 1 μεγάλη συσκευασία εμπορίου
Μπισκότα πτι μπερ 10 τριμμένα
Βούτυρο 350 γρ (σε θερμοκρασία δωματίου)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολάκι βάζουμε την μαγιά, 200 ml χλιαρό γάλα και 2-3 κουταλιές σούπας αλεύρι.

Ανακατεύουμε με το σύρμα, σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά να φουσκώσει.

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια , τη ζάχαρη, το αλάτι και τα 500 ml γάλα χλιαρό.

Προσθέτουμε και το μείγμα το οποίο έχει φουσκώσει και σταδιακά βάζουμε λίγο- λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια μας.

Χωρίζουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και τα αφήνουμε σκεπασμένα με μια πετσέτα για λίγο να φουσκώσουν.

Ανοίγουμε με τον πλάστη ένα ένα τα ζυμαράκια μας σε σχήμα στρογγυλό και γεμίζουμε στο κέντρο με πραλίνα σοκολάτα και λίγο τριμμένο μπισκότο.

Τα κλείνουμε καλά και τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Χτυπάμε τους κρόκους και τα αλείφουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!