gallery photo

ΚΕΙΚ ΜΩΣΑΙΚΟ

keik-mosaiko

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. κακάο

1 φλ. άχνη ζάχαρη

1/4 φλ. γάλα καρύδας ή φρέσκο γάλα

1 κ.γ. υγρή βανίλια

250 γρ. μαργαρίνη

20 μπισκότα πτι-μπερ ολικής άλεσης

λίγη λιωμένη σοκολάτα για το τελείωμα λίγη τριμμένη καρύδα για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά τη μαργαρίνη. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

2. Σε μπολ βάζουμε το κακάο, τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια και τη λιωμένη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και φτιάχνουμε μια πάστα σοκολάτας που να αλείφεται.

3. Θα χρησιμοποιήσουμε μικρή, μακρόστενη φόρμα για κέικ. Τσαλακώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και ντύνουμε τη φόρμα.

4. Κάνουμε στρώσεις πάστα σοκολάτας και μπισκότο. Αρχίζουμε με πάστα και τελειώνουμε με πάστα. Φροντίζουμε να αλείφουμε πολύ καλά και γύρω γύρω με πάστα σοκολάτας.

5. Παγώνουμε το κέικ για περίπου 2.30′ με 3 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

6. Το ξεφορμάρουμε, το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και σιγά σιγά το περιχύνουμε με λίγη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου.

7. Ξαναπαγώνουμε για λίγο να σφίξει η σοκολάτα. Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!