gallery photo

Cheese cake με μους σοκολάτας

cheese-cake-mousse
Για την ζύμη μπισκότου

1 ¾ κούπας μπισκότα Οreo Cookies, αλεσμένα
1/3 κούπας μαργαρίνη ή βούτυρο, λιωμένο
2 κουταλιές ζάχαρη

Για τη σάλτσα σοκολάτας

500 γρ κουβερτούρα
2 κούπες κρέμα γάλακτος
Εσάνς πικραμυγδάλου ή βανίλια

Για την γέμιση

500 γρ. κουβερτούρα
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1 ½ κούπας ζάχαρη άχνη
800 γρ. κρίμ τσίζ
1/3 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
2 βανίλιες

Πώς το κάνουμε:

Ετοιμάστε τη ζύμη μπισκότου. Σ’ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά τρίβοντας τα με τα χέρια σας, να ενωθούν καλά.

Στρώστε σε μια φόρμα με στεφανή 28 εκ, το μείγμα των μπισκότων πατώντας το με τις παλάμες σας.

Χτυπήστε στο μίξερ τη ζάχαρη με το κρίμ τσιζ και το βούτυρο ν’ αφρατέψουν.

Λιώστε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί, ρίξτε κι ανακατέψτε λίγη, λίγη την κρέμα γάλακτος.

Αφήστε το μίγμα να κρυώσει. Ρίξτε το στο μίγμα του κρίμ τσιζ μαζί με την βανίλια και χτυπήστε τα να αφρατέψουν.

Αδειάστε το μείγμα μέσα στην στεφανή, επάνω στη βάση μπισκότου και βάλτε το στο ψυγείο, εώς την επόμενη να πήξει.

Φτιάξτε τη σάλτσα σοκολάτας.

Λίωστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ρίξτε λίγη, λίγη την κρέμα, ανακατεύοντας ώστε να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Κατεβάστε από την φωτιά, ρίξτε και ανακατέψτε το άρωμα της προτιμήσεώς σας.

Αφήστε να χλιαρίνει λίγο και ρίξτε την στο τσίζ κέικ.

Αφήστε το γλύκισμα στο ψυγείο να στερεοποιηθεί η σάλτσα και σερβιρετέ το κρύο.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

one × two =