gallery photo

CHEESECAKE ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΓΛΑΣΟ

cheesecake-slice
Υλικά Συνταγής
Για τη βάση:

2 1/4 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα μπισκότα digestive
1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:

680 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
3 αυγά
1 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

Για τη στρώση ξινής κρέμας: *

500 ml ξινή sour cream [ξινόκρεμα]
4 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το γλάσο λεμονιού:

1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ.σ. + 1 κ.γ. κορν φλάουερ
1/2 φλ. τσαγιού νερό **
μερικές σταγόνες ή λίγη πάστα κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση Συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενο πάτο ή στρώνετε καλά με λαδόκολλα ένα ταψάκι 28-30 εκ.

Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο multi με τη ζάχαρη. Λιώνετε το βούτυρο, το ρίχνετε στα τρίμματα των μπισκότων και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα στη βάση και 2 εκ. στα τοιχώματα περιμετρικά και το πιέζετε ισομερώς. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώνει. Αφήνετε αναμμένο το φούρνο.

Για το cheesecake: Χτυπάτε το τυρί κρέμα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά, σταδιακά τη ζάχαρη και τέλος το χυμό με το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Στρώνετε το μείγμα πάνω στη μπισκοτένια βάση, το ισιώνετε στην επιφάνεια με μια μαρίζ και το ψήνετε στο ζεστό φούρνο για 35 λεπτά.

Για την επικάλυψη ξινόκρεμας: Χτυπάτε για 2′ με το μίξερ τη ξινόκρεμα [βρείτε έτοιμη σε σούπερ μάρκετ ή για απλή της στιγμής sour cream (Σε κρέμα γάλακτος προσθέτετε αρκετές σταγόνες λεμονιού, τη χτυπάτε καλά με τον αυγογδάρτη ή με το μίξερ χειρός για πολύ λίγο απλώς να αφρατέψει ελαφρώς και τη βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα. H sour cream είναι έτοιμη…) τη ζάχαρη και τη βανίλια. Μόλις βγάλετε το cheesecake από το φούρνο, στρώνετε το μείγμα ξινόκρεμας από πάνω, το ξαναβάζετε στο φούρνο και το ψήνετε για 12 λεπτά.
Μόλις ψηθεί το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να μισοκρυώσει. Μετά το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς για 20-30′.

Για το γλάσο λεμονιού: Διαλύετε το κορν φλάουερ στο νερό ή το λικέρ. Το ρίχνετε σε μια κατσαρολίτσα, προσθέτετε και τη ζάχαρη και ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 3 λεπτά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώνει ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Στρώνετε καλά το γλάσο με μια μαρίζ την επιφάνεια του cheesecake πάνω από τη ξινόκρεμα και το αφήνετε και πάλι στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί. Σερβίρετε γαρνίροντας με φράουλες και φετούλες λεμονιού.

* Μπορείτε να παραλείψετε τη ξινόκρεμα και να στρώσετε το γλάσο λεμονιού πάνω από το μείγμα cheesecake. Σας το συνιστούμε όμως γιατί δίνει στο γλυκό μια απίστευτη γεύση.

** Προαιρετικά μπορείτε να αντικαταστήσετε το νερό με λικέρ Limoncello για περισσότερη γεύση.

ΠΗΓΗ: creative-culinary.com

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!