gallery photo

Cheesecake με πραλίνα φουντουκιού και γεμιστά μπισκότα

chese
Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 πακέτα γεμιστά μποσκότα θρυμματισμένα
6 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
2 πακέτα τυρί κρέμα
1 κούπα πραλίνα φουντουκιού τύπου μερέντα
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια θρυμματίστε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη, κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Αφού γίνει ένα μείγμα, το ρίχνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί ή ένα τσέρκι 20 εκ. και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.

Τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το μείγμα μας.

Αφού δούμε ότι ψήθηκε την βγάζουμε από τον φούρνο για να κρυώσει, ή μπορούμε να την βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά.

Αφού κρυώσει η βάση, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα μαζί με την κρέμα γάλακτος στο κάδο του μίξερ για 5 -7 λεπτά στη δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει σφικτή κρέμα.

Στην συνέχεια ρίχνουμε στο μείγμα της σαντιγίς την κούπα με τη μερέντα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Στρώνουμε τη γέμιση καλά μέσα στη φόρμα και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 2 -3 ώρες.

TIP : Για να αναμιχθεί σωστά η μερέντα με τη σαντιγί θα ζεστάνετε λίγο τη μερέντα ίσα ίσα να μαλακώσει καλά, αφήνετε λίγο να κρυώσει και μετά την ενώνετε με τη σαντιγί.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

fifteen + 20 =