gallery photo

Cheesecake Σοκολάτας με φουντούκια

01378930837
Υλικά:

Για τη βάση:
250 γρ.cookies σοκολάτας,
125 γρ.λιωμένη μαργαρίνη.

Για τη σοκολατένια κρέμα τυριού:

800 γρ.τυρί κρέμα,
250 ml κρέμα γάλακτος,
1/3 φλ.ζάχαρη άχνη,
250 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα,
1 φλ.τσαγιού φουντούκια κοπανισμένα(κρατάμε μερικά ολόκληρα φουντούκια για την επικάλυψη).

Για το σερβίρισμα:

Έτοιμο σιρόπι σοκολάτας,
Ολόκληρα φουντούκια (από αυτά που κρατήσαμε).

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα cookies να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τη λιωμένη μαργαρίνη να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα.

Στρώνουμε αυτό το μείγμα τον πάτο ενός πυρέξ πιέζοντάς το με κουτάλι,ώστε να στρωθεί ομοιόμορφα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς κι ετοιμάζουμε στο μεταξύ την επικάλυψη.

Σπάμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με τη μαργαρίνη,ανακατεύοντας με σπάτουλα.

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και το τυρί μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να φουσκώσει.

Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα και τα φουντούκια,ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενσωματωθούν.

Ρίχνουμε το νέο μείγμα πάνω από τη βάση των μπισκότων και το βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει το cheesecake για 5-6 ώρες τουλάχιστον.

Κόβουμε το cheesecake σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε σε πιάτα,περιχύνοντας με λίγο έτοιμο σιρόπι σοκολάτας και ολόκληρα φουντούκια.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

18 − 2 =