gallery photo

Cheesecake σοκολάτα με σως βύσσινο

4589809
Υλικά

Για 6-8 άτομα

Για τη βάση

50 γραμμάρια φουντούκια καβουρδισμένα και τριμμένα
110 γραμμάρια μπισκότα τύπου digestive
150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
25 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος λιωμένο

Για τη γέμιση

340 γραμμάρια κουβερτούρα
60 γραμμάρια άχνη
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 αυγά
300 γραμμάρια τυρί κρέμα
300 γραμμάρια μασκαρπόνε

Για τη σως βύσσινο

1 βάζο κομπόστα βύσσινο
1 1/2 κουταλιά της σούπας κορν φράουρ

Για την κομπόστα βύσσινο

½ κιλού βύσσινα καθαρισμένα, πλυμένα και στραγγισμένα
4 ποτήρια νερό
4 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη
2 ξύλα κανέλλας
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι γλυκάνισου

Εκτέλεση

Για τη βάση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνουμε καλά μια μεταλλική φόρμα με αποσπώμενο πάτο(ή τσέρκι) 20 εκ.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα, αμύγδαλα μαζί με το βούτυρο και την λιωμένη σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και καλύπτουμε τον πάτο.

Για τη γέμιση

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα.

Χτυπάμε καλά τα αυγά με τα τυριά, την άχνη και τη βανίλια και προσθέτουμε και τη σοκολάτα.

Ρίχνουμε το μείγμα στη βάση και ψήνουμε περίπου 45 λεπτά στους 160 βαθμούς, μέχρι να πήξει κάπως η γέμιση, αλλά στη μέση να μοιάζει ακόμα λίγο υγρή.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και καλύπτουμε με σως βύσσινο.

Για τη σως βύσσινο

Σε ένα κόσκινο στραγγίζουμε τα βύσσινα, βάζουμε το χυμό τους και το κορν φλάουρ σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει.

Το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα και ανακατεύουμε.

Τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά και σερβίρουμε.

Για την κομπόστα βύσσινο

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα και το γλυκάνισο. Προσθέτουμε τα βύσσινα και τα ανακατεύουμε για 10 λεπτά μαζί με το μείγμα την ζάχαρης.

Στη συνέχεια κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσει η κομπόστα.

Αδειάζουμε σε μπολ, τα βάζουμε στο ψυγείο 2-ώρες και σερβίρουμε.

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

4 × 2 =