gallery photo

Cheesecake φράουλας διαίτης με γλυκαντικό stevia

87867564
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:

250 γρ. μπισκότα Digestive χωρίς ζάχαρη
125 γρ. μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά [λιωμένο]

Για τη γέμιση:

600 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
60 γρ. γλυκαντικό stevia
200 γρ. κρέμα γάλακτος

Για την επικάλυψη:

Μαρμελάδα φράουλας διαίτης [δες στο τέλος]

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση:

Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο.

Βάζουμε μέσα σε ταρτιέρα το μείγμα του μπισκότου και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 10-12′ βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση:

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το τυρί, τ0 γλυκαντικό stevia σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 2′ ακόμα.

Γεμίζουμε τη ταρτιέρα , ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ώστε να είναι λεία και το βάζουμε στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα.

Όταν κρυώσει καλύπτουμε όλη τη επιφάνεια του cheececake μας με την μαρμελάδα διαίτης.

* Το stevia είναι ένα επιτραπέζιο γλυκαντικό χαμηλών θερμίδων με βάση γλυκοζίτες στεβιόλης από το φυτό στέβια. Ένα γλυκαντικό σε αναλογία 1:1 με τη κοινή ζάχαρη για να απολαμβάνετε τα γλυκά σας και ροφήματά σας, χωρίς να αλλοιώνεται καθόλου η γεύση τους και χωρίς τύψεις για τις θερμίδες …

Μαρμελάδα φράουλας διαίτης με γλυκαντικό

Υλικά συνταγής

1 κιλό φράουλες
1 1/2 φλ. τσαγιού γλυκαντικό stevia
χυμός 1/2 λεμονιού
1 φάκελος ζελατίνη των 10 γραμμαρίων
1/3 φλ. τσαγιού ζεστό νερό

Βάλτε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό και μόλις λιώσει καλά προσθέστε το ζεστό νερό.

Πλένετε τις φράουλες, τις σκουπίζετε και αφαιρείτε το πράσινο κοτσάνι με τα φυλλαράκια τους.

Αν είναι μικρές τις αφήνετε όπως είναι , αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στη μέση ή στα τέσσερα.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει η stevia.

Αφήνετε το σιρόπι να σιγοβράσει για 4-5΄περίπου.

Ρίχνετε τις φράουλες στο σιρόπι και σιγοβράζετε για 4-5΄, μέχρι να βγάλουν τους χυμούς τους.

Αφαιρείτε τον αφρό, που δημιουργείτε στην επιφάνεια του σιροπιού με τρυπητή κουτάλα.

Προσθέστε το χυμό και τη ζελατίνη ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μόλις σταθεροποιηθεί σε 15′ λεπτά περίπου κατεβάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει.

Τοποθετείστε τη μαρμελάδα σε γυάλινα βάζα και μόλις κρυώσει καλά τη βάζετε στο ψυγείο.

ΠΗΓΗ: sintayes.gr

Βοηθήστε μας Αν σου άρεσε το άρθρο, άσε το σχόλιο σου ή κάνε like στην σελίδα αν δεν έχεις ήδη κάνει ή κοινοποίηση:
Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη για την συνέχεια αυτής της ιστοσελίδας! Ευχαριστούμε!

0 Σχόλια

Άσε το Σχόλιό σου

1 × five =